Landevej

 
Vi kører normalt med op til 5 hold i SLCK, nedenstående giver dig et overblik over hvilket hold du skal/kan kører på og hvordan strukturen i klubben er.

H1, H2, H3, H4 og NPL (Ny på landevej)

 
SLCK officielle træningstider starter ved sommer tids begyndelse og stopper ved sommer tids afslutning (træning uden for nævnte periode vil blive postet fra gang til gang på SLCK´s facebookside).
Vi mødes på parkeringspladsen mellem det røde hus og Super Brugsen i Slangerup (gerne 10 min før start).

Træningstiderne er:
Mandag kl. 18:00 (første og sidste måned starter vi kl. 17:30 af hensyn til de lyse timer)
Onsdag kl. 18:00 (første og sidste måned starter vi kl. 17:30 af hensyn til de lyse timer)
Lørdag kl. 9:00


Hverdagsture er på ca. 2 timer - vi bestræber os på at være retur på parkeringspladsen kl. 20.00

Lørdagsturen er på ca. 3-4 timer.

 
Der henstilles til, at hver tur på det enkelte hold bliver annonceret på facebook, så medlemmerne kan tilmelde sig og have mulighed for at planlægge derefter. 



Holdopdeling:


Hold 1 – H1
Holdkaptajn: Jens Terkildsen og Tim Stokholm 


Hold 2 – H2
Holdkaptajner: John Busk og Kim Grønholt


Hold 3 – H3:
Holdkaptajner: Bent-Ole Lorentzen, Arne Koefoed og Jan Petersen


Hold 4 – H4
Holdkaptajner: Ole Hermansen og Peter Christiansen 


NPL (Ny på landevej)
Holdkaptajn: Palle Frederiksen 





De enkeltes holds målsætninger:


Hold 1 - H1: 

På dette hold har du en form hvor du kan køre med hård intensitet i op til 60 min og høj gennemsnitsfart i over 1-4 timer


Mandag og onsdag trænes intervaller, bakketræning og rulleskifte i cirka 2 til 2 1/2 timer. Lørdag køres der længere ture med relativt høj intensitet, cirka 3 til 5 timer. Rytterne på dette hold træner til at deltage i diverse motionsløb rundt om i landet. For at køre H1 skal konditionen og benene være i god form.



Eksempel på en træningsuge:

Vi træner tre gange om ugen og hver træning er lidt forskellig således at man over en uge har fået en god cykel træning med stor focus på udholdenhed, som er landevej cyklingens vigtigste egenskab. I den første måned kunne ugens træning se sådan ud:

Mandag:

Højintens med VO2max og AT. Her indgår antrits træning som kan være med skiltespurte.

Onsdag:

Intens med AT. Her indgår styrke træning som kan være med bakkespurte.

Lørdag:

Intens med AT og distance. Her indgår tempo kørsel.

 

Imellem intervaller er der transportkørsel med lav intensitet. Intervaller vil blive kørt med rulle- og TT skift. Transport- og distance kørsel vil primært blive kørt med parade kørsel. Det forventes ikke man møder op i storform men mere med en lyst til at komme i rigtig god form. Det er bedst man følger holdets træning og ikke hopper for meget rundt mellem holdene.

 

Hold 2 – H2

H2: Mandag og onsdag trænes ligeledes hårde intervaller tilpasset holdet niveau. Vi træner rulleskifte, bakkespurter og intervaller i cirka 2 til 2 ½ time. Lørdag køres længere ture med relativ høj intensitet, cirka 3 til 4 timer. Kørerne på dette hold træne til at deltage i diverse motionsløb og flere af kørerne har ambitioner om at kunne kom ud og køre med H1 i løbet af sæsonen.

På dette hold vil vi køre med relativt høj tempo og formen skal generelt være god til længere tids kørsel.


I skemaet herunder er der udarbejdet en oversigt over hvordan vi forventer de næst par måneder kan forløbe. 

 Med ret til at ændre i de enkelte træninger. 

Hold 3 – H3:

På dette hold trænes hårde intervaller, dog er længden af intervallerne kortere end på H1 og H2. Vi træner rulleskifte, bakkespurter og intervaller i maksimalt 2 timer

Lørdag køres længere ture med moderat intensitet i cirka 3 timer, med mulig og altid indlagt kaffestop cirka halvvejs. Kørerne på dette hold bliver i løbet af sæsonen i stand til at deltage på nogle af H2 træningerne.


H 3 er et hold, hvor vi vægter træning og socialt samvær. Vi er 3 kaptajner på H 3, og skiftes til at lede holdet.

Mandage vil vi køre ture på 50 – 60 km, og fokusere på f.eks rulleskift, køre tæt men sikkert, ligge på hjul, placering på vejbanen og andre teknikaliteter. Varighed ca 2 timer.

Onsdage vil vi køre ture lidt kortere og fokusere på intervaltræning.
Terrænet vi kører i, bliver bestemmende for intervallernes placering, længde og intensitet. Varighed ca. 2 timer

Lørdage er typisk en længere tur. Vi ruller ud i landskabet og kan udvide vores cykelhorisont. Vi kan også finde på at lægge et kaffestop ind. Varighed ca. 3 timer.

Når man kører på H 3, skal man til enhver tid overholde færdselsreglerne, eks. – hvis der er cykelsti – så kører hele holdet på cykelsti. Ligeledes forventer vi, at man retter sig efter kaptajnens anvisninger.

Vi smider ikke affald fra os, - gelposer, indpakning, cykelslanger osv.

Vi cykler sammen ud og kommer sammen hjem. På H 3 er det god stil at køre med tilbage til p-pladsen og sige farvel.

Vi byder velkommen til en dejlig sæson, med skønne ture, masser af træning, individuel oplevelse af præstationsfremgang, sikkerhed i cyklingen og ikke mindst – fantastisk natur og vejr.

Vel mødt

Jan – Arne og Ole


Hold 4 – H4

På dette hold fokuserer vi på at skal du kunne holde et moderat tempo i minimum 2/3 timer. 

Mandag og onsdag køre vi ture der både udfordrer os på teknik og km. Alt efter fremmøde vil vi på dagen vurdere hvad holdet kan klare. Lørdag køres der en længere tur på ca. 3 timer med indlagt kaffestop ca. halvvejs. Vi er et hold med indgang til klubben og kører derfor altid efter laveste fællesnævner. Vi køre med hinanden og ikke mod hinanden.



Ny på landevej NPL
På dette hold er der fokus på at lære at køre på racercykel i en gruppe i roligt tempo. Ingen hastighedskrav. Træning 1½-2 timer. 

Ny på landevej - under parolen sikkert, seriøst og sjovt.

Der er nogle få ting du skal vide før du starter: 

Sikkert: Du deltager, som i al anden idræt, på eget ansvar! Sørg gerne for at have en ulykkesforsikring (og ansvarsforsikring) Vi kører, som anført på https://www.slangerup-ck.dk/landevej, på racercykler iført godkendt cykelhjelm og UDEN høretelefoner i/på ørene OG vi overholder færdselsreglerne!

Seriøst: Al kommunikation mellem Holdkaptajner og deltagere forgår via SLCK's Facebookgruppe: Slangerup Cykel Klub - SLCK
Turene planlægges og slåes op nogle dage før og kan evt. have forbehold for vejrlig
Sørg for at holde dig ajour op til 1 time før planlagt afgang og meld dig meget gerne på begivenhed.

Sjovt: Vi vil undervise dig i kørsel i gruppe mht. håndsignaler, advarsels råb og øvrig signalering. Vi vil underholde på enkelte scenarier om køreteknik, drikke & spise mens du kører, skift af slange
og hvad der ellers kommer af ønsker.

Du forventes at møde op på en funktionel cykel med luft i ringene og gear & bremser der virker.
Du skal medbringe fyldt drikkedunk, ekstra slange, dækjern, pumpe, multi-tool, penge (DK) og Mobiltelefon. Der må meget gerne være en (simpel) cykelcomputer der som minimum kan vise hastighed (og meget gerne kadence, bruges til at styre gearskift efter)

Som ny:
Når du starter som ny uanset hvilket hold du kører på, så gør holdkaptajnen opmærksom på at du er ny. Herefter vil holdkaptajnen tildele dig en ”vært”, som sikrer at du kommer godt med rundt og at du får en god førstegangsoplevelse i klubben.
 


 
Vi glæder os til at se jer alle  på landevejen. 

-o-


Vi har i SLCK et landevejsudvalg som består klubbens formand samt repræsentanter for de 4 hold. Hvis du har spørgsmål eller forslag til udvalget eller enkelte medlemmer af udvalget, kan du skrive til os på SLCK facebookside eller via private beskeder på messenger.

Generelt:
Hvis du får lyst til at prøve kræfter med holdet over det du plejer at kører på, kan dette selvfølgelig sagtens lade sig gør. Det forventes at man tidligere har haft træninger med relativt overskud og er indstillet på at en "oprykning" kan betyde en lidt hårdere træning/tempo en tidligere.
Der vil være en fra det "nye" hold som holder lidt ekstra øje med gæsten, som forpligter sig til at inddrage ”gæsten” i holdets kørerstil, og træningspas.

Det er dit  eget ansvar at komme med rundt og kan du ikke følge med, kan du være nødsaget til at slippe holdet og selv finde hjem igen. Dog vil vi typisk sørge for at du kommer med hele vejen rundt og hjem til Slangerup.

Så vær ærlig om egen formåen, det skal være sjovt, og udfordrende for alle, det er vigtigt at køre på det hold man reelt hører hjemme på.


Der er plads til alle i SLCK unge som gamle – nybegynder som øvet.
Vi har dog en forventning om at du kender din cykel når du starter, således at du har styr på gearskifte, bremsegreb, cyklens køreregenskaber med mere.


Sikkerhed:
Vi har i SLCK få, men ufravigelige, regler og aftaler for kørsel på landevejen:
• Hjelm er påbudt
• Der køres på racercykler (ikke tri-/enkeltstarts cykler, mountainbikes, citybikes mm.)
• Hvis der er monteres tribøjler på din racercykel, kører du bagerst i feltet, og bøjlerne må ikke benyttes
• Det er holdkaptajnen der dirigerer ”tropperne”. Hans eller hendes anvisninger skal altid følges.
• Vi kører efter parolen ”alle ud – alle hjem” – så vær ærlig om egen formåen.
• Du har selv ansvaret for at give besked til dine holdkammerater/holdkaptajnen hvis farten bliver for hurtig, du får defekt eller har brug for en kort pause.
• Hvis du har sygdomme der kan få indflydelse på din kørsel når du cykler (diabetes, astma, epilepsi, dårligt hjerte med mere) vil vi henstille til at, du informere holdkaptajnen, således at vi kan yde dig den hjælp du måtte fordre, hvis uheldet en dag er ude.
• Mød forberedt op til træningen – sørg for rigeligt med væske, energi, frugt og påklædning tilpasset vejret.
• Hav altid ekstra slange, tools (værktøj) og pumpe med dig til træning.
• Mød 5 til 10 minutter før den officielle træning, da informationerne fra dagens holdkaptajn i forhold til rute, længde, hastighed, indlagte spurter – intervaller osv. vil blive givet inden afgang.
 

Diverse:
SLCK arrangere årligt en tur til udlandet, hvor kørerne får mulighed får at prøve kræfter med rigtige bjerge, turen ligger typisk sidst i april. Mallorca er fx. et super godt sted for motionister at cykle, da bjergene dernede har en stigningsprocent og en længde de fleste med en fornuftig kondition kan kører i. Samtidig er turen en fantastisk anledning til social samvær og hygge, som vi i klubben værdsætter højt.
Derudover deltager vi sammen i forskellige motionsløb rundt omkring, hvor vi repræsentere klubben, for vist vores flotte cykeltøj og ikke mindst, har vi ved flere lejligheder lavet klub camp med vores telte og pavilloner.
Vi har på tværs af holdende været et par gange i Sverige på Hallandsåsen, for at prøve kræfter med bakkerne deroppe, sådan en tur er typisk en dag tur.

 
Vi glæder os til at byde dig velkommen i SLCK´s landevejsafdeling og håber du får mange sjove, hårde og udfordrende timer på din cykel sammen med klubben.